Το studio ISTD - Μοντέρνος χορός Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD)

Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD)

istdlogoreflexblueΤο Imperial Society of Dance Teachers ιδρύθηκε το 1904 στο Covent Garden, Λονδίνο, με πρώτο πρόεδρο τον Robert Morris Crompton. Το πρώτο συνέδριο έλαβε χώρα το 1906 και από τότε κάθε χρόνο πραγματοποιείται με εξαίρεση μία σύντομη περίοδο κατά την περίοδο του πολέμου. Το Dance Journal, που σήμερα τιτλοφορείται Dance, εκδόθηκε πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1907.

Το 1924 δημιουργήθηκαν οι ξεχωριστοί τομείς, που αργότερα έγιναν «κλάδοι» και το 1925 το σωματείο μετονομάστηκε σε «Imperial Society of Teachers of Dance».

Το 1953 συγκροτήθηκε το Μέγα Συμβούλιο του ISTD, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα από πολλούς κοινωνικούς χώρους της Βρετανίας. Το Συμβούλιο στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών και της κοινωνίας της Βρετανίας.

Το ISTD είναι κυρίως γνωστό για τη χρήση εξετάσεων με μετάλλια και το συγκεκριμένο φορμάτ έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για παρόμοια συστήματα διακρίσεων από πολλούς άλλους οργανισμούς χορού.

Σήμερα το ISTD είναι ένας κρατικά αναγνωρισμένος οργανισμός διδασκαλίας χορού με έδρα το Λονδίνο που δρα διεθνώς, εκπαιδεύοντας και πιστοποιώντας δασκάλους να διδάξουν την εξεταστέα ύλη στους μαθητές.

Οι «κλάδοι» που λειτουργούν σήμερα είναι: κλασικό μπαλέτο, κλασικοί ελληνικοί χοροί, εθνικοί χοροί, μοντέρνο θέατρο, κλακέτες και νοτιο-ασιατικοί χοροί.

Μοντέρνος Χορός Θεάτρου (Modern Theatre Dance)

To Modern Theatre Dance ξεπερνά τα όρια ενός απλού, πάγιου ορισμού κι αυτό εξαιτίας της ικανότητάς του να προσαρμόζεται, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις του χορού. Μέσα από μία προσεκτικά σχεδιασμένη και πολύ δοκιμασμένη εξεταστέα ύλη, που συνδυάζει μοντέρνο χορό, τζαζ και άλλα είδη χορού, οι νεαρές μαθήτριες εκπαιδεύονται να γίνουν πειθαρχημένες και πολυτάλαντες χορεύτριες με επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στο χορό.

Εξετάσεις

Μία σειρά από εξετάσεις έχουν δημιουργηθεί από τις βαθμίδες (grades) για τα μικρότερα παιδιά μέχρι τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών. Η άσκηση των παιδιών βασίζεται σε φυσικές κινήσεις, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, τα πηδήματα και το σκίρτημα.