Σεμινάρια Περασμένα Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ SHANNON PARKER

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ SHANNON PARKER 

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 1 & 2  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το Athens Children’s Ballet (ACB) οργάνωσε διήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου & ρεπερτορίου από χορογραφίες Balanchine, Forsythe με την Shannon Parker.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε μαθήτριες & μαθητές ερασιτεχνικών & επαγγελματικών σχολών καθώς και σε δασκάλες.  H Parker ξεκίνησε την καριέρα της το 1986 με την ομάδα San Francisco Ballet και από το 1990 και έπειτα χόρεψε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές παραστάσεις της ομάδας κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως την πριγκίπισσα Aurora στην Ωραία Κοιμωμένη του Tomasson, και συγχρόνως συνεργάστηκε με τον David Bintley και Mark Morris.

Η Shannon και ο σύζυγός της διδάσκουν σε σεμινάρια, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αμερική. Το Δεκέμβριο του 2010 η Shannon και ο Pete δημιούργησαν την πρώτη τους παράσταση μπαλέτου πλήρης διάρκειας  τον Καρυοθραύστη που παρουσιάστηκε από το Manchester City Ballet και έλαβε πολύ επιτιμητικές κριτικές.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου έγινε στο Waves Dance Studio.

Σεμινάριο Musical Theatre με την Laura Dysarczyk

Η Laura Dysarczyk εκπαιδεύτηκε στο κλασικό μπαλέτο, στο Tap και στη Jazz πριν γίνει δεκτή στη διάσημη Σχολή Τεχνών Tisch του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Αφού απεφοίτησε με έπαινο εργάσθηκε σε πολλά θέατρα στην περιοχή της Νέας Υόρκης και βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός στο ρόλο της Char­ity στο μιούζικαλ Sweet Charity. Ακολούθησε περιοδεία με τα έργα Beauty and the Beast και Thoroughly Modern Millie,που είχαν ανέβει στο Broadway Η τελευταία παραγωγή όπου συμμετείχε παίζοντας διάφορους ρόλους, μεταξύ των οποίων και την Wicked Witch of the East, ήταν το Wicked, το πολυβραβευμένο και δημοφιλέστατο μιούζικαλ του Broadway, Στην τηλεόραση έλαβε μέρος σε αρκετά επεισόδια του General Hospital και ήταν κριτής στο σόου Dance Moms.

Σκοπός των μαθημάτων της Laura είναι να απελευθερώσει ο χορευτής τον ηθοποιό που κρύβει μέσα του και να συνδυάσει υψηλής ποιότητας τεχνική, στυλ και εκτέλεση, Η επιδίωξη είναι να δημιουργήσει ο καθένας τον προσωπικό, φυσικό του «προβολέα» την στιγμή που χορεύει. Ξεκινώντας με μαθήματα free jazz θα αρχίσουμε ενσωματώσαμε στην τεχνική της jazz το ύφος του Broadway και το στυλ του Contemporary Δίνοντας έμφαση στην τεχνική πειραματιστήκαμε με διαφορετικά θεατρικά στοιχεία, με αναφορές στο στυλ των μεγάλων δημιουργών, όπως ο Bob Fosse. Εξερευνήσαμε τα μονοπάτια που ακολουθούν οι σύγχρονοι καλλιτέχνες του μιούζικαλ, όπως η Beyonce. Η επόμενη φάση περιελάμβανε ένα ρεπερτόριο από το A Chorus Line. Διδαχθήκαμε την διάσημη, αυθεντική χορογραφία του Michael Bennet που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Είδαμε πως γίνονται οι επιλογές χαρακτήρων και δοκιμάσαμε τις φωνητικές μας ικανότητες. Με το τέλος των μαθημάτων είχαμε διδαχθεί όλη την εναρκτήρια σκηνή του A Chorus Line. Κλείσαμε με ένα σύντομο κύκλο ερωταπαντήσεων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ OLIVIA PICKFORD

p1011012ΣΑΒBΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 & 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η Pickford φοίτησε στο Royal Ballet School Associates και στο Arts Educational School Tring στο Λονδίνο. Υπήρξε επαγγελματίας χορεύτρια στην Αυστραλία και ύστερα δασκάλα σε επαγγελματικές σχολές του Λονδίνου όπως το Bird College και Arts Educational School Tring. Σήμερα εργάζεται σαν δασκάλα στο Birmingham Royal Ballet και στο πρόγραμμα του Royal Ballet School Associates.

Περισσότερα...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ JESSICA EDGLEY

p1011077ΣΑΒBΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Το WAVES DANCE STUDIO οργάνωσε διήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου με την Jessica Edgley. Η Edgley υπήρξε για 12 χρόνια σολίστ χορεύτρια με το English National Ballet, Norwegian National Ballet κα. Το 2009 αποφοίτησε από το πρόγραμμα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου Professional Dancers’ Teaching Diploma (PDTD) και σήμερα εργάζεται σαν δασκάλα κλασικού μπαλέτου στο Central School of Ballet (London) καθώς και στο 3-ετές πρόγραμμα της Ακαδημίας BA(Hons) in Ballet Education (London).

Περισσότερα...

Σεμινάριο Κλασικού Μπαλέτου/Andrew Wilson (2010)

seminario52010 (30-31 Ιανουαρίου)

Το WAVES DANCE STUDIO σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική Σχολή Μπαλέτου Μαρίνας Πoλλάτου οργάνωσε διήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου με τον Andrew Wilson.

O Andrew Wilson είναι απόφοιτος του Royal Ballet School, σολίστας χορευτής του Birmingham Royal Ballet και από το 2000 μέχρι σήμερα διευθυντής του τμήματος μπαλέτου στο Bird College της Αγγλίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει επίσης στο φεστιβάλ χορού στο Εδιμβούργου.

Το σεμινάριο περιελάμβανε τεχνική επιπέδου Intermediate Foundation-Intermediate και Advanced 1 & 2. Επίσης ο Wilson πραγματοποίησε διάλεξη στις συμμετέχουσες δασκάλες με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεων πάνω στην εξέλιξη της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου. To σεμινάριο απευθυνόταν σε μαθήτριες ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σχολών, δασκάλες και χορεύτριες.

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Έναρξη
Προηγούμενο
1