Τα νέα μας

Σεπτέμβριος 2019

Η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις τόσο για τις μαθήτριες της Σχολής όσο και για τιςδασκάλες της!

Επιτυχίες εκτός Ελλάδας

Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες Μαρία Γεωργακοπούλου (12 χρονών από το τμήμαIntermediate) που μετά από υποβολή σχετικού video έγινε δεκτή στο καλοκαιρινό σχολείο του EnglishNational Ballet στο Λονδίνο καθώς και στη μαθήτρια Μυρτώ Μανουσοπούλου (14 χρονών από το τμήμαAdvanced Foundation) που έγινε δεκτή Elmhurst International Summer School στο Birmingham.Συγχαρητήρια επίσης στις μαθήτριες Φαίδρα Διαμαντάκου, Χριστίνα Ζιούβα και Δέσποινα Τζιώτζιου πουείναι επιλαχούσες επίσης στο καλοκαιρινό σχολείο του English National Ballet. Ένα μεγάλο μπράβο σεόλες!

ACB Ballet Academy

Ιδρύθηκε το Σεπτέβριο του 2019 απο τη διευθύντρια και δασκάλα της Σχολής Χριστίνα Ρόκα. Πρόκειται γιαένα προ-επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης κλασικού μπαλέτου που βασίζεται στη φιλοσοφία και τιςαρχές του Associate Programme του Royal Ballet School στο Λονδίνο. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 -20 ετών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν συμπληρωματικά μαθήματα χορού παράλληλα με τηντακτική εκπαίδευση που ακολουθούν και τη στήριξη των εκάστοτε σχολών απ’ όπου προέρχονται.Σε λίγους μήνες πετύχαμε πολλά. Μαθήτριες της Ακαδημίας έγιναν δεκτές στα καλοκαιρινά σχολεία τωνμεγαλύτερων Ακαδημιών Χορού της Όπερας του Παρισίου, του English National Ballet, του Dutch NationalBallet, κα.

Accademia de La Scala Di Milano

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τη Σχολή μας που η Διευθύντρια και δασκάλα Χριστίνα Ρόκα επιλέχθηκε ναδιδάξει στις μαθήτριες της Ακαδημίας Χορού της Σκάλας του Μιλάνο μετά από σχετική ακρόαση στηδιδασκαλία. Είναι η πρώτη Ελληνίδα δασκάλα που κατάφερε να διδάξει στην συγκεκριμένη ΑκαδημίαΧορού κατά τη διάρκεια παρακολούθησης Διπλώματος Διδασκαλίας που ειδικεύεται στην επαγγελματικήεκπαίδευση μαθητριών απο 11-16 χρονών. Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία της Σκάλας τουΜιλάνο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https: (//www.accademialascala.it/en/home-­­en/)

New Entries!

Από φέτος στη Σχολή μας ξεκίνησαν να διδάσκονται 2 νέα μαθήματα το Progressing Ballet Technique(τμήμα παιδικό και ενηλίκων) με τη δασκάλα Έφη Σωτήρα (απόφοιτος του προγράμματος διδασκαλίας τουRoyal Ballet School), καθώς επίσης και Σύγχρονο χορό με την Ιωάννα Αποστόλου (ΚΣΟΤ) και θα συνεχιστούναπο το Σεπτέμβριο.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο με πολύ χορό και προετοιμασίες για την παράσταση της Σχολής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2019 στο Θέατρο του ACS.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Σεπτέμβριος 2017

Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις καθώς επίσης και ηκαλοκαιρινή παράσταση της Σχολής μας συγκίνησε και μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του χορού!

Ένα μεγάλο BRAVO!

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες της Σχολής για την εξαιρετική παράσταση The Jungle Book σε χορογραφία Olivia Pickford που παρουσίασαν στις 10 Ιουνίου 2017στο Θέατρο του ACS στο Χαλάνδρι. Πολλά συγχαρητήρια και στην ΑγγελικήΑνδρινοπούλου και τις υπέροχες μαθήτριες του μοντέρνου για τις φανταστικές χορογραφίες και μουσικές! Ο επαγγελματισμός, η πρόοδος και ο ενθουσιασμός που έδειξαν όλες οι μαθήτριες και μαθητές του κλασικού και του μοντέρνου χορού ήταν πραγματικά συγκινητικός!

Διακρίσεις

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Σχολής Σοφία Καράσσο που έγινε δεκτή στηνΑκαδημιά Χορού Anarella Sanchez στη Πορτογαλία μετά από τη συμμετοχή της στοκαλοκαιρινό πρόγραμμα της Ακαδημίας και θα ξεκινήσει να φοιτά από τονΣεπτέμβριο. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία! Ένα μεγάλο μπράβο στη μαθήτρια Αλεξάνδρα Δημητριάδη που μετά από ακρόαση έγινε δεκτή στο καλοκαιρινό σχολείο του The Art of Classical Ballet στη Ζυρίχη καθώς και στην Σοφία Καράσσο και Δήμητρα Κορίτσα που έγιναν δεκτές στο Elmhurst International Summer School στο Birmingham μετά από υποβολή σχετικών φωτογραφιών. Τέλος, συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Σχολής Μαρία Γεωργακοπούλου, ΜυρτώΜανουσοπούλου, Φαίδρα Διαμαντάκου, Δέσποινα Τζιώτζιου, Μελίνα Λεβαντή,Χριστίνα Ζιούβα, Νεφέλη Κουτά, Αλεξάδρα Δημητριάδη, Σοφία Καράσσο, Δήμητρα Κορίτσα και Ελένη Μυριαγκού που πέρασαν μετά από ακρόαση στη νεανική ομάδαμπαλέτου Athens Children’s Ballet και θα χορέψουν στις παραστάσεις τουκλασικού μπαλέτου Hansel & Gretel σε χορογραφία Erico Montes Nunes (Α΄Χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου) που θα πραγματοποιηθούν αρχές Ιανουαρίου στο Θέατρο Παλλάς. Ανυπομονούμε να έρθουμε να σας απολαύσουμε!Σας ευχόμαστε μία φανταστική χορευτική χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες και όμορφες στιγμές!

Σεπτέμβριος 2018

Λίγο πριν ξεκινήσει άλλη μία χορευτική χρονιά γεμάτη χορό και νέες εμπειρίες θα θέλαμε να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και συγχρόνως ν’ανακοινώσουμε τα σχέδια της σχολής για τη νέα χρονιά που έρχεται.

Μαθήτριες της Σχολής τόσο απο το τμήμα του Κλασικού Μπαλέτου όσο και απο το τμήμα του Μοντέρνου Χορού είχαν σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

  • Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Σχολής Αλεξάνδρα Δημητριάδη που έγινε δεκτή κατόπιν ακρόασης και θα ξεκινήσει τις χορευτικές σπουδές της στο University of Arizona, School of Dance. Η Αλεξάνδρα πέρασε με διάκριση (Distinction) το τελευταίο τμήμα της Royal Academy of Dance, Advanced 2 και το καλοκαίρι έγινε δεκτή και παρακολούθησε το καλοκαιρινό σχολείο του English National Ballet! Χίλια μπράβο σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία... θα μας λείψεις!
  • Συγχαρητήρια σε άλλες δύο μαθήτριες του Intermediate Ballet που έγιναν και αυτές δεκτές στο καλοκαιρινό σχολείο του English National Ballet. Συνολικά τρείς μαθήτριες έκαναν αίτηση για τη συγκεκριμένη σχολή και έγιναν και οι 3 δεκτές!! Τεράστια επιτυχία τόσο για εκείνες αλλά και για τη Σχολή και τις δασκάλες τους! Μυρτώ και Νεφέλη και πάλι μπράβο σας! Περιμένουμε νέα σας!
  • Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή μας οι εξετάσεις μπαλέτου της Royal Academy of Dance (RAD) και μοντέρνου χορού της Imperial Society of Dancing Teachers (ISTD). Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το 18% πέρασε τις εξετάσεις με τον ανώτερο βαθμό Distinction. Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες απο τις μικρότερες του Grade 1 μέχρι τις μεγαλύτερες του Advanced 2!

...αναπτυσόμαστε και μαθαίνουμε και εμείς!

  • Η διευθύντρια και δασκάλα της Σχολής Χριστίνα Ρόκα παρακολούθησε σειρά εξιδεικευμένων σεμιναρίων εκπαίδευσης που διοργάνωσε το Royal Ballet School καθώς επίσης παρακολούθησε μαθήματα απο το καλοκαιρινό σχολείο του English National Ballet.
  • Η εξετάστρια και δασκάλα του Μοντέρνου Χορού Αγγελική Ανδρινοπούλου ολοκλήρωσε με επιτυχία τα on line σεμινάρια που αφορούν την εκπαίδευσή της ώς tutor του Approved Dance Centre που αποτελεί τα τελευταία 8 χρόνια η Σχολή μας. Επίσης παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο στο New Contemporary Syllabus του ISTD στο Λονδίνο.

Τα επόμενα βήματα……

  • Με μεγαλή μας χαρά και τιμή ανακοινώνουμε ότι φέτος τη παράσταση της Σχολής θα τη χορογραφήσει ο Α΄Χορευτής του Royal Ballet Erico Montes. Ο χορογράφος θα βρίσκεται στη Σχολή μας τον Ιανουάριο 2019 για να χορογραφήσει ένα πρωτότυπο μπαλέτο για τις μαθήτριες του Κλασικού. Σας στέλνουμε σχετικό link απο το πρωτότυπο μπαλέτο Hansel & Gretel που χορογράφησε ειδικά για την ομάδα του Athens Children’s Ballet και παρουσιάστηκε στο Θέατρο Παλλάς τον Ιανουάριο του 2018 https://www.youtube.com/watch?v=kWFmQnLjZkk.
  • Φέτος στη σχολή θα ξεκινήσουν και 5 καινούργια μαθήματα. Πρωινά τμήματα Μπαλέτου και Body Conditioning για ενήλικες και Σύχρονος Χορός για μαθήτριες από 12 χρονών και πάνω. Με οδηγό την άσβεστη φλόγα για εξέλιξη και πρόοδο εισάγουμε το μάθημα ενδυνάμωσης Progressing Ballet Technique για μαθήτριες από 12 ετών και πάνω και το μάθημα Variations/Repertoire που απευθύνεται σε μαθήτριες από 14 ετών και άνω που έχουν κάνει τουλάχιστον 2 χρόνια πουέντ. 

Σας ευχόμαστε μία χρονιά γεμάτη χαρές και καινούργιες γνώσεις!

Φιλικά,

Η ομάδα του Waves Dance Studio

Σεπτέμβριος 2016

Λίγες ακόμα μέρες έμειναν για να ξαναρχίσουμε μία χρονιά  γεμάτη χορό, δημιουργικότητα,  παραστάσεις και πολλές πολλές επιτυχίες!

Ένα μεγάλο BRAVO!

 

Σε όλες τις μαθήτριες της Σχολής που έλαβαν μέρος επιτυχώς στις εξετάσεις μπαλέτου της R.A.D. στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2016 και στις εξετάσεις μοντέρνου χορού του I.S.T.D. στις 25 και 26 Ιουνίου 2016.  Συγχαρητήρια σε όλες!!!

 

Διακρίσεις

 

 Συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Σχολής μας Δήμητρα Κορίτσα και Αλεξάνδρα Δημητριάδη που έγιναν δεκτές στο καλοκαιρινό σχολείο του American Ballet School και στις μαθήτριες Σοφία Καράσσο και Ελένη Μυριαγκού που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό σχολείο του Εlmhurst School of Dance.

 

 Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Σχολής Μυρτώ Μανουσοπούλου, Δέσποινα Τζιώτζιου, Mελίνα Λεβαντή, Χριστίνα Ζιούβα, Νεφέλη Κουτά, Αμαλία Καραίνδρου, Στεφανία Τερζοπούλου,  Ελευθερία Κουτά, Αλεξάδρα Δημητριάδη, Σοφία Καράσσο, Δήμητρα Κορίτσα και Ελένη Μυριαγκού που περασαν μετά απο ακρόαση στη νεανική ομάδα μπαλέτου Athens Children’s  Ballet  και  θα  χορέψουν  στις  παραστάσεις  του  που  θα πραγματοποιηθούν αρχές Δεκεμβρίου. Ανυπομονούμε    να   έρθουμε    να   σας απολαύσουμε!

 

 Athens Children’s Ballet Summer School & Waves Dance Studio

 

 Στις αρχές Ιουλίου η Σχολή μας φιλοξένησε το Athens Children Ballet Summer School όπου συμμετείχαν και μαθήτριες από τη Σχολή μας. Τα κορίτσια διασκέδασαν χόρεψαν και έμαθαν όμορφα πράγματα δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους χορού.   Περάσαμε υπέροχα!!

 

I.S.T.D.  Μοντέρνος Χορός

 

 Από την καινούρια σχολική χρονιά δασκάλα και υπεύθυνη για όλα τα τμήματα του Μοντέρνου Χορού θα είναι η Αγγελική Ανδρινοπούλου, εξετάστρια της Ι.S.T.D και δασκάλα στη Σχολή μας εδώ και χρόνια.

 

 Παράσταση “ Το Βιβλίο της Ζούγκλας”

 

 Mε χαρά να σας ανακοινώνουμε ότι η Σχολή θα πραγματοποιήσει παράσταση τον Ιούνιο 2017 σε χορογραφία που ειδικά θα δημιουργήσει για τις μαθήτριες μας η καταξιωμένη Αγγλίδα χορογράφος Olivia Pickford με θέμα “Το Βιβλίο της Ζούγκλας”.  Ανυπονομούμε!

 

 

Περισσότερα Άρθρα...